Κονδυλωματώδες Καρκίνωμα – Ένας σπάνιος Καρκίνος

Κονδυλωματώδες Καρκίνωμα – Ένας σπάνιος Καρκίνος

Κονδυλωματώδες Καρκίνωμα – Ένας σπάνιος Καρκίνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ριζική αφαίρεση
σπανιότατου όγκου  ( Κονδυλωματώδες Καρκίνωμα ) πρωκτού,
ο οποίος προκαλούσε απόφραξη του εντερικού σωλήνα.

Η συγκεκριμένη επέμβαση διενεργήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενή με προχωρημένο στάδιο του συγκεκριμένου καρκινώματος της περιπρωκτικής χώρας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η δυσκολία αυτής της επέμβασης  ήταν η ολική αφαίρεση του όγκου και η ταυτόχρονη δημιουργία νέου πρωκτού με φυσιολογική λειτουργία σφιγκτήρων μυών. Η πράξη αυτή θεωρείται πολύ δύσκολη σε μεγάλους προχωρημένους καρκίνους με διήθηση στους σφιγκτήρες μύες και την καθιστούν πρόκληση για τους πιο έμπειρους χειρουργούς στα περισσότερα εξειδικευμένα κέντρα.

Οι Ειδικοί


Η επέμβαση έγινε από τους χειρουργούς κ. Εφέογλου Αναστάσιο , Επιμελητή της Β’ Χειρουργικής Κλινικής και τον κ. Μάντζο Φώτη, Διευθυντή της Β’ Χειρουργικής Κλινικής και Επιστημ. Υπεύθυνο Χειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Υπεύθυνος Αναισθησιολόγος ήταν ο κ. Μούτος Ιωάννης.

Το Περιστατικό

Ειδικότερα, άρρεν ασθενής ετών 82, έπασχε από μία μάζα ( κονδυλωματώδες καρκίνωμα ) στην περιπρωκτική χώρα με ταχύ ρυθμό  ανάπτυξης, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο αλλοίωσε την ανατομική εικόνα της περιοχής αλλά και προκάλεσε αποφρακτικά φαινόμενα στο τελικό τμήμα του παχέος εντέρου. Ως αποτέλεσμα ο ασθενής είχε έντονες δυσκολίες στις κενώσεις.

Για την δημιουργία νέου πρωκτού με αποκατάσταση των σφιγκτήρων μυών και την ενίσχυση της εγκράτειας χρησιμοποιήθηκε ιστικό υλικό  από τις γειτονικές περιοχές του πρωκτού. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν ιστοί (γλουτός και μηρός), οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την δότρια περιοχή και τοποθετήθηκαν με ειδικές τεχνικές (αυτομεταμόσχευση).
Η επέμβαση όπως και η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς ήταν ανεπίπλεκτη και ο ασθενής εξήλθε μετά από 5 ημέρες νοσηλείας.

Η Ομάδα

Η ομάδα της Β’ Χειρουργικής του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ απαρτίζεται από έμπειρους χειρουργούς με εξειδικεύσεις στους διαφόρους τομείς της γενικής χειρουργικής.
Ο Δρ Αναστάσιος Εφέογλου Phd. Dr. med. Facs, Χειρουργός παχέος εντέρου και πρωκτού, είναι πιστοποιημένος από το European Board of Surgery Qualification (EBSQ) και τη Γερμανική Εταιρία Γενικής και Σπλαχνικής Χειρουργικής με τετραετή εκπαίδευση στα πλέον αναγνωρισμένα κέντρα χειρουργικής πεπτικού της Ελβετίας.

Προσθήκη σχολίου

IASO Thesalias

Fellow American College of surgeons

elliniki-etairia-koloproktologias

Τηλέφωνο: 6995251881
Φαξ: 2410 59 38 30
8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Εξωτερικό Ιατρείο 23, 41 500, Λάρισα
Μαρίνου Αντίπα 2,412 22 Λάρισα, MY DOCTOR 2ος Όροφος,